Play!

og kom på highscoren..

Om Play!

På Play! kan du lære det kongelige skakspil - det er leg og læring, når det er bedst!

På Play! kan du træne via særlige minigames fra matematikbogen SKAK+MAT. Bogen anvendes på mange skoler i matematik og i den understøttende undervisning.

Strategi og opgaveløsning 
Når man spiller minigames, arbejdes med matematiske begreber som: række, linje, vandret, lodret, skråt, diagonalt, frem, tilbage, baglinje, midten og kvadrater og strategi, når eleven selv skal finde svaret på, ”hvordan redder jeg mit tårn?” eller ”hvordan vinder jeg dén bonde?”.

Det er en sund og struktureret tankeproces, hvor eleverne lærer at holde fokus, koncentration og tænke fremad.

Motivation og sociale kompetencer
Play! fungerer også rigtigt godt som læringsaktivitet i skolen. Når eleverne spiller ’bondeskak’ eller ’tapre officerer’, arbejdes med skakspillets delelementer på en sjov og interaktiv måde.

Det vigtigste er dog at spille skoleskak ansigt-til-ansigt, hvor det kræver en ekstra dimension, at få et spil til at fungere, vente på hinanden, overholde spillets regler og håndtere at vinde og tabe.

Gratis
PLAY! er udviklet af Dansk Skoleskak, og er stadig i testperioden, hvor det er gratis for alle at benytte – ikke kun for medlemmer af Dansk Skoleskak.

Hvis din skole ikke tilbyder skoleskak, kan du kontakte skolelederen og evt. bestille gratis materiale via www.skoleskak.dk/info, eller få skolen til at melde sig ind.

Alle platforme
PLAY! fungerer på alle platforme fx pc, tablet og smartphone.

3 typer spil
Du kan p.t. spille tre typer af spil: ’Bondeskak’, ’Slå brikker’ og ’Tapre officerer’.

Bondeskak
”Bønderne er skakspillets sjæl” sagde en gammel skakmester, så derfor må du træne bondeskak, så du får styr på den modigste skakbrik – den går nemlig aldrig baglæns eller til siden. I bondeskak vinder den, der først får en bonde ned på modstanderens baglinje. 

Slå brikker
Slå så mange brikker som muligt og scor point til din high-score. Husk springer, løber, tårn, dronning og konge giver ekstra point. Undgå selv at blive slået ud, eller at modstanderen kommer frem til din baglinje, så koster det ”health”.

Tapre officerer
Lær hvordan brikkerne flytter og kan arbejde sammen mod de sorte bønder.

Hjælp?
Har du brug for hjælp kontakt support@skoleskak.dk.

"MIN DRONNING" - MIKA & TOBIAS

Highscore - Slå Brikker

Tårn mod marcherende bønder

195
R. L. Johan
193
M. A. Niels
192

Play! statistik

Spillede spil:

2 6 0 0 5 0 9

Brugere på siden:

pCart_46.732062780269_53.267937219731.png
53% Drenge
47% Piger

Mest aktive spillere:

Magnus
1082
Henrik Jarl Reinhold
1031
Liam Faurby
1005

Top 3 spil:

503126
397249
242946

Nyt skakspil?